Publicerad 2022-03-28

Välkommen Joakim Vingren!

Joakim är ny medlem i Constructums rådgivande styrelse och arbetar idag för Region Stockholm som sakkunnig produktionssamordnare för ett 30-tal olika Byggprojekt.

Han figurerar även i projekt Väsby Entré med 1500 bostäder och 30 000 kvm kontorsyta där han hjälper Upplands Väsby kommun i produktionsplaneringen.

joakim.vingren@outlook.com

Vad har du arbetat med innan du började i vår styrelse?

Förutom för Region Stockholm och Upplands Väsby kommun har jag arbetat som intrångssamordnande konsult åt bland andra Åke Sundvall Bygg, JM och Svenska Bostäder samt som konsult för IP Only gällande ledningsförläggning i närhet av järnväg. Innan dess ledde jag ett bemanningsbolag med rekryteringsbas i Ukraina.

Innan jag inledde min karriär i byggbranschen arbetade jag som Servicechef för LG’s och Cylindas serviceorganisationer i 10 år.

Vad lockade dig till styrelsen i Constructum?

Jag tror att byggbemanning kommer växa exponentiellt de närmaste åren. Min uppfattning är att Constructums nuvarande ledning har förmåga och kunskap för att driva den här verksamheten framåt på ett bra sätt.

Det som fångat mitt intresse med just Constructum är att man bygger upp företaget på ett klokt och strukturerat sätt. Företaget använder också en skalbar affärsmodell som kan växa bra i framtiden.

Hur skulle du beskriva dig som person?

Jag är en person som trivs med många järn i elden tycker det är roligt med omväxlande branscher och uppdrag. Min styrka är främst av strategisk sort och jag är inte rädd för att hugga i där det behövs.

Det är inte alltid så vanligt att engagera sig i detaljer när man arbetar i en strategisk roll med helikopter-vy. Men jag tycker det är intressant och givande att se den praktiska delen av de verksamheter jag arbetar med.

Vad ser du att Constructum kan bidra med till byggindustrin?

Det finns ju två återkommande variabler i byggindustrin som varje entreprenad måste förhålla sig till och det är projektens tider och kostnader.

Här ser jag att Constructum är en viktig pusselbit för att lösa utmaningen på marknaden.

Vad gör du när du inte jobbar?

Jag spenderar mycket tid med min familj. Vi bor i villa utanför Uppsala och gör ofta utflykter och resor ihop.

Jag älskar framförallt att resa till Spanien och Sydamerika. Vi besöker ofta nya platser i den latinska delen av världen och besöker våra vänner där.

Varmt välkommen Joakim!